Epernay och Champagnedistriktet

Drömmer oss ofta tillbaka till Epernay och får många frågor om hur det var där, så vi letade rätt på gamla anteckningar sedan sommarsemestern 2017.

17 juli 2017

Åker genom Paris som tar ca 2 timmar.

När vi kommit fram till en annan Camping än planerat (Camping Epernay municipal) är vi trötta och hungriga. Går 25 meter till Campingens restaurang och beställer in mat och Champagne och inser att vi inte har kontanter och Restaurangen tar inte kort. Vi tar en till flaska Champagne och tar det på krita…

18 juli 2017

Jag tar på mig springklädet och ger mig ut och letar efter Bankomat. Trodde att den  ligga 800m från Campingen. Efter mycket letande och frågandes och fått svar på franska är jag tillbaka med kontanter efter drygt 7 km. Det är 34 grader varmt☀️pust! 

Vi får tips i receptionen och promenerar upp till Champagne de Avenue. Självklart går vi in på Moet&Chandon. Där måste man boka långt innan så vi går runt där vi får och besöker shoppen. 2 Glas blir inköpta. 

Vi strosar på Champagne de Avenue och stannar till på Campagne Collard-picard och Andre Bergere och tar ett glas Champagne på deras underbara utegårdar.

Besöker Champagne Mercier och tar en guidad visning med tåg i deras 18 km källare. Kollar även deras vinrankor utanför.

Äter och dricker på torget innan vi knatar hemåt med tunga kassar med inköpt Champagne. Hur ofta får man frågan om man vill ha is i påsen när man köper Champagne?

19 juli 2017

Tar cykeln upp mot grannbyn och vinodlingarna. Tittar runt i Cumiere, men allt verkar stängt. Åker till Epernay och äter lunch. Beställer in sallad som vi inte förstår vad det är…franska språket är inte alltid lätt… och en Heineken!!! Hmmm… Får en jätteportion sallad med potatis, ägg, skinka, bröd med ädelost. Tar oss vidare till mitt favoritställe Champagne Collard-Picard. Tar en provning med 3 glas.

Köper med Champagne och cyklar hemåt. Blev visst ett till stopp för inhandling av Champagne. Gör ett nytt försök med tunga ryggsäckar hemåt.

Äter middag på Campingens restaurang…blir visst en flaska Champagne här också. Man måste ju ta seden dit man kommer.

20 juli 2017

Natten var varm och kvav. Vaknade vid tresnåret och ”toksvettades”. 

På förmiddagen satt vi och läste och tog det bara lugnt. Tog en löptur.

Åkte med på en tur som Campingen fixade till Chardonnay-distriktet och en liten Champagne-tillverkare Michael Rocourt. Sonen på gården gav oss en rundvandring och provning. Köpte med några flaskor.

Lämnar Epernay efter underbara dagar. För 4 nätter på campingen med el betalade vi 89,20€.

Kommer förhoppningsvis tillbaka någon gång.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: