Glaskogens naturreservat

Vaknar upp i Kumla och har 4 lediga dagar framför oss. Vi har inte planerat vad vi ska göra. Vi hör bilar med sirener och får VMA (varningsmeddelande till allmänheten) om att det brinner på Sakab. Vi uppmanas stänga ventilation och hålla oss inomhus. Vad ska vi göra? Vart ska vi åka? Norge, säger Kent! Ok kollar kartan. Kan vi stanna någonstans på vägen? Glaskogens Naturreservat. Det är ju en grön fläck på kartan.

Vi åker och svänger av E18 någonstans runt Grums tror jag. Vädret är inte jätteroligt!

Vi har sett att det ligger en Camping och ställer in den i GPSen. Vi har hamnat i värmländska skogarna.

Campingen var så fint beskriven med typ egen skogstomt vi vattnet. Efter en stund…väldigt lång stund ser vi flera husbilar och husvagnar i skogen. Vi inser att det är campingen. Åker in och ser att de stänger kl.14. Vem stänger en Camping kl.14??? Vi bor ju inte ofta på campingar så vi vänder och åker tillbaka mot Glava glasbruk. Det blir grusväg så vi stannar till, kanske inte på det mest optimala stället.

Vilar en stund och går ut i regn och 10 grader.

Är säkert jättefint här när vädret är lite roligare. Vandring och kanotturer är populärt här. Här finns ingen täckning på telefonen. Var har vi hamnat? Vi rullar vidare och hamnar i…ingenstans…långt inne i skogen.

Till slut börjar vi se ljuset och civilisationen.

Åker in i Norge.

Och runt 23-snåret hamnar vi på en ställplats i Strömsfoss.

Vad mycket man kan hinna på en dag.

Annons

En tanke på “Glaskogens naturreservat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: