Åland med husbil

Har Åland något att se? Vi har länge sagt att vi ska åka runt på Åland för att ta reda på hur det ser ut.

Vi har bokat ”sunkbåten” Vikingline Rosella. Någonstans trodde jag att det var lite som Eckerölinjen, så vi bokade bord i ála Carte Restaurangen. Vi var nästan ensamma och maten var ok, men det kändes som en skolmatsrestaurang.

Det var inte många med på båten och lugnet infann sig direkt.

Lumparland

Vi hade inte planerat något alls, så när vi kom fram åkte vi mot Lumparland. Mest för att det namnen lät roligt och att vi skulle kunna åka ut på öarna utanför. Vi kom fram på natten och parkerade på en plats vi tyckte var lämplig. Det visade sig att vi parkerat vid Ålands äldsta kyrka. Vi såg oss om i omgivningarna (med löparskorna på).

Åländsk midsommarstång
Ett litet dopp

Havsvidden

Vi ville fira Kents födelsedag på Restaurang Havsvidden, så vi åkte upp dagen innan för att reka och boka bord. Lite förvirring uppstod vart vi kunde parkera med husbilen, men i Receptionen fick de tag på vaktmästaren och vi kunde parkera på den nya grusplanen nedanför hotellet som vi tänkt oss.

Havsvidden ligger på norra Åland och är kargt med granitklippor. Naturen är häftig och vädret kan skifta snabbt här. När vi kom till restaurangen såg vi inte havet utanför för all dimma, men det ändrade sig snabbt.

Och maten då?

Maten var bra, men tyvärr inget jag kommer att minnas… Förrätten var riktigt bra och de tipsade om torsk till varmrätt, men vi tog kött. Det kändes som att personalen hade stora krav på sig att leverera, utan att ha erfarenheten. Helheten ger ändå ett bra betyg.

Eckerö via …???

Åkte runt på ön

Åt Åländsk Pannkaka
Eckerö Post & Tullhus

Mariehamn

Hamnade till slut i Mariehamn och tog in på stadens enda camping. Vi fick välja plats och eftersom vi inte är beroende av el valde vi strandnära (de flesta husbilar och husvagnar stod på rad längre bort)

Vi cyklade
Vi fikade
Vi såg Pommern
Vi såg lite annat smått och gott
Vi hade helt enkelt semester
Kl. 05:00 på våran ”framsida”

Sammanfattning Åland

Lugnt, avkopplande och härlig miljö.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: