Varför gick vi 2 mil och sov ute?

Gick vi vilse och tappade nyckeln till husbilen? Nej, det var ett planerat ”äventyr”.

Vi har länge pratat om Kebnekaise. Kent har varit där 2 gånger men inte Anette. Hur är det att gå med tung packning? Hur är det att sova ute under bar himmel? Det ville vi ta reda på. Förra veckan köpte vi sovsäck och liggunderlag. Vi packade ryggsäckarna och tog husbilen till en av våra favoritplatser, Kilsbergen (utanför Örebro).

Dammen

Vi parkerade vid Dammen och vandrade runt Falkasjön.

Falkasjön
Bävrarna har jobbat bra

Vi vandrade mot Ånnaboda och Mattsabacken. Där vek vi in på Bergslagsleden.

Ö Ånnabodasjön
Göljaren

Vi hade gått om tid och tog det väldigt lugnt. (Anette skulle ju gå in ny vandrarkängorna). Vi stannade vid sjön Göljaren och drack kaffe.

Vi gick Vintergatan och stannade efter 1 mil på platsen vi tänkt oss, Gårdsjön. Här finns vindskydd och en värmestuga. Vi släppte ut en fjäril i det fria och städade ur vindskyddet och gjorde oss hemmastadda.

Försöker att leva i nuet

Vi kokar kaffe, badar och grillar kvällsmat. Sedan väntar vi och väntar…på att vi ska ”få” gå och lägga oss. Hur länge kan man sitta och titta på naturen och elden?

När klockan är runt 8 kan vi inte hålla oss längre, kryper ner i sovsäcken, men det är ju inte så lätt att sova. Så småningom sover vi gott, även om vi båda vaknade till ett antal gånger under natten. 06:20 går Kent upp och tänder brasan och kokar kaffe. Anette får frukost på sängen.

God morgon
Soluppgången vid Gårdsjön

Vid 8-tiden känner vi oss nöjda och börjar traska hemåt.

Sverige är fantastiskt vackert!

Efter 2 mils vandring och Anettes första natt ute i naturen så är vi trötta och nöjda och nu kommer ju tanken…ska vi köpa ett tält som man lätt kan bära med sig? Det kan nog bli flera turer framöver.

Annons

5 reaktioner till “Varför gick vi 2 mil och sov ute?

  1. Det är fantastiskt! Säger som hjulhusliv, been there, som scout spenderade jag varje helg ute i vindskydd. Det har dessvärre gjort mig väldigt obehaglig till mods bland kryp. Så numera njuter jag hellre i min egna säng i husbilen och njuter av friluftsliv på dagarna. Men jag förstår verkligen dragningskraften ut i naturen.

    Gilla

  2. Att sova under bar himmel har sin charm. Jag som är ‘gammal” scout har haft många fantastiska nätter men också många vidriga nätter där man vaknat i en sovsäck täckt med is. Häftig upplevelse, men jag uppskattar husbilslivet. Varmt å gott …man blir bekväm med åren..😂 men so sagt det är härligt att sova så nära naturen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: