Presentation av oss!

Vi är med i en Facebookgrupp som heter ”Husbilsbloggarna”. Bloggarna i gruppen presenterar sig och nu har det blivit våran tur. Länken till sidan hittar du här

Vi Kent och Anette bor i Upplands Väsby. Vi träffades i januari 2014 och Kent hade en husbil då. Jag (Anette) förstod inte riktigt grejen med husbil. Jag hade växt upp med husvagn och tyckte inte att det var någon hit, men…

Efter våran första tur fattade jag tjusningen direkt. Vi uppdaterade med en gemensam husbil, redan efter första resan. Då bodde vi inte ihop utan vi skojade om att vi inte var sambo utan Rullbo. Det var så namnet kom till. Frihet på hjul behöver jag väl inte beskriva.

Våran första gemensamma husbil

Vi tar alltid med oss cyklar och springskor när vi är ute och åker. Vi väljer också ofta platser vi reser till där man kan cykla, springa eller vandra. Vi återkommer ofta till Ånnaboda eller Högbobruk där naturen är fantastisk och det fungerar att åka över en helg. I Högbobruk är ju även ett besök i Restaurangen en riktigt bra matupplevelse.

I sommar har vi planer på att åka norrut, men eftersom vi oftast ändrar oss så får vi se vart det blir. Det är väl det som är tjusningen med husbilslivet. Italien får väl bli ett annat år.

Planen att cykla Vätternrundan för Ride Of Hope blev ju inte som vi tänk oss.

Plats som vi inte åker tillbaka till? Kan inte komma på någon. Trivs vi inte åker vi vidare.

Vi tycker att det händer något speciellt vid varje resa. Det var nog därför vi började blogga.

Finns det verkligen något sämsta med husbilslivet? Skulle vara för lite fritid kanske.

Våran framsida på Åland 2019
Våran nuvarande husbil Frankia 790
Vi använder gärna husbilen under skidsäsongen också.

Råd till andra husbilsåkare eller någon som planerar att köpa husbil. Prata med flera olika husbilsfirmor om du planerar köp, gå med i grupper på Facebook eller Instagram. Det finns inspiration överallt. Prata med vänner och våga vara nyfiken.

Vi ställer ofta in GPS:en och använder gärna Campercontact och en gammal hederlig karta. När vi läser om tips och ställen vi vill besöka så skriver vi ner dessa. Vi kommer nog behöva bli 350 år om vi ska hinna se allt 😉

Annons

5 reaktioner till “Presentation av oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: