Rügen

Vi åkte med snabbfärjan Ystad—Sassnitz kl. 16.00. Vi var bland de första bilarna (husbilarna) på plats vid färjeterminalen, men fick åka på sist. Ett tag trodde vi att vi inte skulle få plats på färjan.

Vi fick i alla fall se när färjan la till i Sassnitz

Göhren

Efter 2,5 timme är vi framme i Sassnitz. Vi bestämmer oss för att åka till Göhren och Regenbogen Camping och var lite oroliga över våran sena ankomst att det skulle vara fullt på Ställplatser och Campingar, men vi fick i alla fall plats i 2 nätter.

Här ligger Göhren
”Hemma”
Gick vi ut här? Självklart!
Strandkorgarna
Blev nån pilsner också
Och nåt annat 🤣

Sellin

Efter 2 nätter åker vi vidare…ca: 5 km fick räcka. Hamnar i Sellin på Reisemobil Hafen.

Ooops!!! Vi har lite svårt med språket

På löpturen svängde vi in på en liten mörk och smal grusväg och helt plötsligt dök detta hus eller om det var en kyrka upp.

Strandkorgar fanns även på en del restauranger
Ångloket
Cykelavstånd till stranden
Någonstans här började vi halta…🤣

Tanken var att se det där 4,5 km långa huset som Hitler lät byggas för att flera skulle få möjlighet att semestra vid havet. Vi trodde att huset inte gick att missa, men med 2 stora husbilar och massa ”utlänningar” läs tyskar, på semester så insåg vi att det inte var så lätt att hitta och vi visste inte ens vad vi skulle leta efter 🤥 Vad heter det ens? Äsch vi drar vidare mot Stralsund.

Bron mot Stralsund

Och hur det gick i Stralsund…fortsättning följer!

Annons

2 reaktioner till “Rügen

  1. Prora, är det ni letar efter! Intressant men själva kusten och stranden är mer intressant att titta på. Historien däremot, är grym och något alla bör känna till. Har tänkt göra liknande resa – mot Polen till. Sett bilder på underbara stränder och miljöer! Hoppas ni får det härligt!

    Gillad av 1 person

    1. Vi åkte igenom Prora och hittade till slut en avfart/parkering där det stod Ruiner, men där var vi för stora för att svänga in 🤥 Kommer säkert nya möjligheter att åka genom Rügen när man ska ner mot Europa och medelhavet om något eller några år.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: