Öland

Åker till Öland och här ska vi träffa släkt till mannen. De har bokat plats på Camping Kapelludden i Borgholm åt oss, så vi behöver inte känna stress att vara på plats tidigt.

Borgholm

Streaplers ska visst spela här ikväll
Äter MAAAT

Efter några dagar åkte vi vidare till Lammet & Grisen.

Restaurang Lammet & Grisen

Eftersom vi lärt oss så har vi bokat bord och kommer dit tidigt (runt 11-12) Lammet och Grisen har ställplatser för husbilar och en gräsplan till husvagnar. Passar oss perfekt eftersom Tommy & Tone har husvagn. Vi parkerar och går mot restaurangen och tittar in genom fönstret, eftersom de inte öppnar förrän om flera timmar. En trevlig kvinna öppnar dörren och säger välkomna in och titta. Senare ser vi den kvinnan på deras reklam lite överallt. Troligtvis ägare eller chef för Restaurangen tänker vi…

Snodde (lånade) bilden från deras hemsida
Trappa upp till terrassen
Terrassen
Utsikten från terrassen
Prosecco på terrassen före middagen

Vi var väldigt nöjda alla fyra med maten och servicen på Lammet & Grisen. Alla i personalen var proffsiga och hade koll. Roligt när man får mer än man förväntar sig.

Omgivningen runt Lammet & Grisen

Vi fick tips av personalen på Lammet & Grisen att ta en promenad mot Kalmarsund eftersom vi var där så tidigt. Det gjorde vi.

Det är en ö där…
Blå Jungfrun
Eriksberg En god historia (som det står på burken)

Vi tackar Tommy och Tone för roliga dagar och en och annan God historia. Vi rullar vidare åt varsitt håll och hoppas och tror att vi snart ses igen.

Byrums Raukar

Det är så häftigt landskap här. Det känns som man är i ett annat land, eller på en annan planet.

Hittar en Husbilsparkering
Promenerar 900m mot Byrums Raukar

Ställer in GPS:en på Kårehamn, men där är det fullt. Vi åker Östra sidan söderut. Vi tycker att den här vägen är tusen gånger finare och mer romantiskt än Romantische Straße i Tyskland. Här åker vi igenom fina och mysiga byar och massor med Loppis.

Gräsgårds Hamn

Stannar till slut i Gräsgårds Hamn. Här ska vi äta fish&chips och ta en tur på Alvaret.

Stänger dörren efter ytterligare en härlig dag

I natt vägrade kylskåpet att fungera på gasolen och vi står utan el. Typiskt vi som handlade igår…

Det blir ingen tur på Alvaret och ingen fisk i fiskhamnen. För tidigt för lunch och inget bra att köpa med sig om inte kylen fungerar som den ska. Bättre att äta det vi köpte igår då.

Nu känns det som det faktiskt är meningen att vi ska åka hemåt, så vi kan väl säga att Italienresan slutar här…på Öland.

Hemma

2 reaktioner till “Öland

  1. Pingback: Öland - Bloggfeed
  2. Pingback: Öland - Resefeed

Lämna en kommentar