Split

Vi åker några mil norrut till Camping Split i Stobrec. Campingen ligger ca:7 km utanför Split. Före oss i incheckningen står svenskarna vi träffade på förra Campingplatsen. De får ingen plats för att det är fullt. Vi får en parkering/ställplats innanför receptionen. Det får fungera för en natt. Vi blev positivt överraskade över att de gjort så fint på Campingen. Hann också med ett ”planeringsmöte” 😎

Vi tog cykeln till Split. Åkte så nära vattnet vi kunde. Passerade ett nerlagd hotellområde. Kändes tragiskt! Perfekt ställe för ett hotell, såklart man undrar vad som hänt.

Vi gick runt lite i Split och insåg att vi måste in hit igen…utan cyklar.

Vi bestämde oss för att äta middag på ett lite lugnare ställe eftersom vi inte var så välklädda. Innan vi ätit klart insåg vi att här kommer det nog vara fullt party i kväll/natt. En pool på krogen? Ja, varför inte?

Nu börjar det snart bli mörkt, så vi måste dra oss hemåt.

Åker förbi det nerlagda hotellet igen och på stranden nedanför är det rätt bra hålligång. Om vi hade varit hemma hade jag varit rädd, men inte här. Vi cyklar ner och kollar. Nån typ bar och några som fiskar…

När vi cyklar in på Campingen i halvmörkret ser Kent en kille som han jobbat med. Han och hans tjej har åkt med Rosa Bussarna och står bredvid oss.

Vi hamnar i baren. De reser i stort sätt jämt och det var roligt att höra vilka häftiga resor de varit på. Resmål som jag inte visste att man kunde åka till.

Vi trivs bra här och får en plats på Campingen…bredvid de svenska paret (som kommit tillbaka)

Vi stannar totalt fyra nätter här. Solar, badar lever och äter gott.

Drar vidare mot Trogir…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: