Ändrade planer i Italien

Idag är vi tidiga igång. Båten kom i land 07:00, men eftersom de inte är så snabba här fick vi vänta 20 minuter innan vi fick gå ner till bildäck. Där fick vi gå en omväg runt lastbilarna som inte gick att passera. Är i alla fall i väg runt 8 och det är nytt rekord för oss.

Vi bestämmer oss för att strunta i badet på östkusten och även Venedig. Vi åker mot Verona och Gardasjön. Några dagar att åka runt i vindistriktet, kolla vingårdar och köpa vin. Sitta vid Gardasjön med ett glas vin på kvällen och kanske ta en cykeltur på den där häftiga nya cykelvägen…om jag vågar.

Vi kommer till Negrar (vindistriktet) mitt i siestan. Hittar till slut en pizzeria. Perfekt för nu är vi hungriga. Kliver in och möts av detta.

Inte direkt som pizzeriorna hemma. Jag är lite smått lyrisk. Beställer in pizza och vin till lunch. Troligtvis en av de bästa luncher jag avnjutit.

Mannen tar in en Pepsi som är mer än dubbelt så dyr. Chauffören kostar på sig.

När vi besöker toan påpekar jag att t.o.m toabesöket är mysigt.

I alla fall innan jag kommit in.

Visst ja, de har ju hål i golvet här. Tacksam att det även fanns en vanlig toalettstol.

Åker till Cantina Valpolicella Negrar som är en butik från flera tillverkare. Vi handlar några lådor. Jag som inte tänkt köra husbilen provsmakar också.

Nu visar temperaturen 37 grader och det är rätt varmt. Jag knappar in en adress i GPS:en till en vingård uppe i bergen. När vi tagit oss upp inser vi att det är för trångt att åka in med husbilen där. Då får jag lite panik och ropar vänd. Hur lätt är det på en trång väg i bergen? Vi åker en bit till och kör åt sidan. Mannen trodde vi skulle till en ställplats som vi pratade om tidigare. Han ville visst inte besöka en vingård i 37 graders värme… Hallå, jag vill besöka vingårdar, promenera bland vinodlingar och kolla på den magiska omgivningen. En ställplats i solen känns inte alls som ett alternativ. Hitta en campingplats på seneftermiddagen runt Gardasjön känns som det kanske kan bli en smula svårt. Mannen har helt enkelt fått nog. Han skyllde på pungsvett av värsta sorten och massor av annat som jag inte kommer ihåg. Det var ett sånt där läge där jag förstod att jag inte hade något att kontra med. Han tycker att det bästa man kan göra i värmen är att sätta dig bakom ratten och köra. Så det gjorde vi. Vi körde och körde, långt in på kvällen/natten. Vi körde runt 100 mil den dagen. Åkte av autobahn och in i en by i Tyskland. Parkerade rätt nära en pub, men det kändes lugnt…ända till puben stängde. Till slut somnade vi och sov gott några timmar…ända till klockan 6. Då slog kyrkklockan länge och högt. Klockan 6!!! Varför?

När vi kliver upp och undrar var kyrkan är så ser vi att den står där, precis utanför dörren.

Nu känns det i alla fall bra att vara på väg hemåt.

Italien då? Det får vi ta en annan gång. För tillbaka ska vi garanterat.

Nästa inlägg vet jag inte vad det kommer att handla om, man vet ju liksom aldrig…

Annons

6 reaktioner till “Ändrade planer i Italien

 1. Ibland blir värmen alltför mycket. Låter precis som när vi flydde från Carcassonne ett år. Men var beredd på att det är varmt i Sverige också. Vi har +30 kl.20.00 ikväll måndag. Södra skåne.

  Gillad av 1 person

 2. Oh jag som såg fram emot massor av tips inför nästa sommar i Italien 😋 Bästa maten på tallriken, vin i glasen och vilket ställe 😍 Sen ett vinställe, tänkte nu är jag såld, dit ska vi 🤪 Men förstår att det blev 37c 🤯. 😂😂 Du får gärna berätta vad ni tänkt er innan pungsvetten tog över 😅😂😂😂

  Gilla

  1. Haha 😂😳 Promblemet var att vi inte tänkt åka till Italien alls, så vi hade inget inplanerat. Gardasjön, vyerna, vinerna och maten är fantastisk i Italien. Det kommer vi att utforska mer så småningom.

   Gillad av 1 person

 3. 37 grader låter i mina öron som lite i överkant för att besöka vingårdar …
  Pizzerian … och pizzan ser helt fantastisk ut!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: