Hemresan

Resan fortsätter genom Tyskland.

När det blir kö på autobahn kör bilarna åt sidan för att lämna plats till ambulans, polis och bärgningsbilar. Smidigt! Något vi borde ta efter i Sverige.

Trafiken flyter på och GPS:en säger att det är lite trafik, men jag tycker att det är mycket.

Vi kommer fram till Calles i Burg innan de stänger för kvällen. Klockan är runt 19:30 och de stänger 21 idag. Förra året fick vi snällt vänta till dagen efter för att handla. Det är ju viktigt att handla här innan vi åker hem. Vi vill ju inte komma hem nakna… Inser att det är en bra tid att handla, lugnt och lite folk. Jag känner mig som ett barn i en godisaffär. Glömmer t.o.m bort att fotografera. Plockar på oss lite vin, öl, cider och cognac. Allt är inte jättebilligt, men vi har i alla fall känslan av att vi gör bra köp.

Kommer till färjan och det är i stort sett bara att åka direkt på färjan. Äter middag, kanske inte den bästa lördagsmiddagen men vi sparar ju tid här.

Lämnar Tyskland bakom oss.

Vi fortsätter att rulla genom Danmark även fast det börjar mörkna. Det märks redan att det är ljusare lite längre här.

Och titta! Till slut dyker den upp i mörkret. Öresundsbron och Sverige. Det är fint att se Sverige i mörkret på andra sidan. Turning Torso lyser upp lite extra och det känns lite som hemma även om vi har många mil kvar hem.

Vid betalstationen väljer vi fil med omsorg eftersom vi har skaffat Öresundsbro-bizz. Där är det ingen kö. Väljer fel fil och åker i ”tullfilen”, men tullaren ser nog på oss att det blev tokigt och vinkar förbi oss. Sådär ja, så slapp vi stå i kö också. Vi fortsätter att rulla och stannar mitt i natten på ställplatsen hos Bengt i Örkelljunga (husbilsfirman). Efter 107 mil på fina och snabba vägar är vi lite stela i kroppen. Det går en del trafik bredvid, men vi somnar direkt. Det ska bli skönt att komma hem och ”höra” tystnaden.

Vi trycker ner en 50 lapp i den överfulla brevlådan och tycker att det är konstigt att ingen kommit på att länsa lådan. Här har dom gratis tömning för både toa och gråvatten. Det är tyvärr inte så vanligt med tömningsstationer i Sverige som ute i Europa. Trots att vi har flest husbilar.

Vi rullar vidare.

Blir kö pga vägarbete vid Brahe hus. När filerna går ihop och det blir kö är det otroligt många som ska rädda världen och måste tränga sig förbi. Vi har inget sånt viktigt ”rädda världenmöte” så vi gillar läget och rullar på.

Vi kör av vid Gyllene Uttern och den tanken var vi inte ensamma om. Bilar överallt så vi åker en bit till och kommer till ett Värdshus där vi stannar. Här är det nästan folktomt…hmmm

Blir kaffe och macka på macken.

Till slut kommer vi hem och hur trädgården ser ut hemma, det är ett annat kapitel.

Annons

2 reaktioner till “Hemresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: