Rundtur på ön Sal i Kap Verde

Redan innan vi åkte hemifrån hörde vi att det fanns inget att göra eller se i Kap Verde. Vi ville ta reda på om det var sant, så vi bokade en rundresa på ön med TUI som vi valt att resa med. TUI kallar resan Vykort från Sal.

Vi fick hämtning på hotellet och en pigg och glad reseledare tog emot oss och presenterade sig som Ronja.

Kite beach

Först åkte vi till Costa Fragata ”Kite beach”. Hit kommer surfare från hela världen och är ett av världens bästa platser för kitesurfing. Vågorna blåser alltid in mot stranden så det är säkert även för nybörjare. Väljer man andra sidan blir det Brasilien nästa…hehe. 3 Värdsmästare i Kitesurfing kommer härifrån och 2 har surfskola här. Vi var kanske lite tidigt ute, för det fanns inga surfare ute just nu.

Murdeira

Vi åker vidare några minuter och tittar på Lejonet som vaktar ön.

Ser du lejonet? Det ligger ner och ansiktet är åt vänster.

Palmeira

Här hämtar ortsbefolkningen dricksvatten.
Här berättar och visar ”våran” Ronja om inhemsk grogg.

Vi fick även smaka, men vi köpte inte med oss något hem. Då förstår Ni hur det smakade…typ Det var kul, men inte gott 🙂

Buracona

Jodå, det är en väg det där.
Jag vågade inte gå ut längre. Tanken var att man ska se ett blått öga här.
De har gjort alla Kap Verdes 10 öar i miniatyr som vi tittade på. Här är Sal.

Terra Bora

På filmer har man sett när folk hamnar i öknen och de ser en hägring. Där mitt ut i öknen finns en sjö. Hur kan det vara möjligt? Nu har vi i alla fall sett det med egna ögon. Vi såg att det speglade sig i sjön, men näää, det fanns ingen sjö där.

Visst ser Ni också sjön?

Espargos

Espargos kan man väl säga att det är enda storstaden på ön. Här finns det riktiga Sal och det är här de flesta inhemska i Kap Verde bor. Vi åkte även igenom ”slummen” som låg precis i utkanten av Espargos.

Svårt att se, men här ligger en av världens längsta landningsbana som NASA har som reservbana.

Jag missade att ta kort på allt vackert klotter, men någonstans värmde det när Ronja berättade om allt klotter. Allt klotter har positivt budskap! Häftigt! Vi fick lära oss ett nytt ord, morabeza! Morabeza går inte att översätta ordagrant, men betyder ungefär öppet sinne, öppenhet, positiva vibbar.

Saltfälten

Vi badade, eller flöt runt i saltvattnet. Rätt häftig upplevelse. Om man inte tvättar av sig saltet sägs man bli 10 år yngre. Så nu vet Ni varför vi ser så unga ut.
Våran buss
Andra valde att köra 4-hjuling

Botaniska trädgården Viviero

Här är den enda gröna stället på ön (förutom några hotell) Här kan man gå under palmerna och strosa och titta på djur och växtligheten. Det sägs att alla djur som finns här har ägaren Paula tagit hand om. Djur som folk helt enkelt tröttnat på eller behövt hjälp på ett eller annat sätt. Här finns även ett fik där Paula (ägaren) pressar juice från egenodlad frukt.

Walking meditation labyrint

Ponta Preta

Vi avslutade dagen med en Caipirinha på strandbaren i Ponta Preta. Härifrån såg vi vårat hotell en bit bort.

En av de bästa behållningarna av dagen, förutom de platser vi fick se var våran reseledare Ronja. Det är så häftigt att se när folk brinner för något och sådan var Ronja. Hon berättade med glädje och inlevelse massor om Kap Verde och gjorde våran dag mycket roligare.

Nu vet vi att det finns i alla fall lite att se.

Santa Maria

Förutom de vi såg på våran dagstur så kan man ju även strosa runt i Santa Maria kolla färgglada hus, kolla nattens fiskfångst vid piren eller promenera efter stranden.

Eller varför inte njuta av solnedgången på tu man hand

Annons

3 reaktioner till “Rundtur på ön Sal i Kap Verde

  1. Det har hänt så mycket på ön de senaste åren. Bara från förra året till i år. Att Palmeras fått en staty och att flera av gatorna i ”stan” fått stenbeläggning.
    Men vad tyckte ni om allt? Vi älskar lugnet, vädret och folket! 😍 Inget som sved i badet 😉

    Gilla

    1. Vi gillade klimatet, men det finns ju inte mycket att se och göra (förutom alla aktiviteter runt poolen som kan bli lite hysteriskt) Det är väl inte omöjligt att vi åker tillbaka om några år för att se vad som har hänt, för det händer ju mycket på ön. Vi har nog inte riktigt bestämt oss om vi gillade Kap Verde eller inte 🙃

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: