Vildmarksvägen

V hade egentligen tänk åka runt och utforska Höga Kusten ordentligt. Höga Kusten är en av Sveriges vackraste platser, men vi var inte ensamma om den tanken, så vi åkte inåt landet och startade Vildmarksvägen i Vilhelmina och åkte motsols. Vi hade sedan tidigare samlat på oss ett antal tips om platser att besöka. Det blev både flipp och flopp…

Malgovik Camping

Vi stannade till för natten i Malgovik på Malgoviks Camping. Det kändes mer som en ställplats och vi var 3 husbilar som stod här.

Stalonberget utsikt

Nu känns det som resan börjar på riktigt och vi tog på oss träningskläder redan innan vi åkte (man vet ju aldrig var man hamnar) Första tipset vi följde var Stalonberget utsiktspunkt. Vi svängde av vägen någon kilometer, sedan ställde vi husbilen och gick upp eftersom det stod en skylt enskild väg och kör på egen risk. Inte trodde vi att det skulle vara 2,5 km asfaltsväg (även om den var smal) upp och såklart lika långt ner. Det var ganska många som åkte bil upp, men vi fick ju lite träning i alla fall…och fin utsikt.

Trappstegsforsarna

Trappstegsforsarna låg utefter vägen och var lätt att stanna till och se.

Marsliden Naturreservat

Ett nytt tips var Marsliden Naturreservat. Jag hade skrivit att det var väl värt en avstickare på 40 min. Vi tänkte ta en löp/vandringstur där. Vi åkte och åkte på grusvägen och kom närmre och närmre molnen och fick regn över oss. Till slut var vi framme och insåg att det fanns ingen plats att parkera med husbilen, då det var en liten parkering för personbilar…Surt! Lite smått irriterade vänder vi tillbaka på den trånga grusvägen och ser en långtradare komma dundrandes emot oss. Vi hittar en liten väg som vi svänger in på för att fortsätta vidare när långtradaren passerat. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Fricamping någonstans innan Saxnäs

Stannar efter en dag som inte riktigt blev som vi tänkt. Vädret är sådär, men vi har fin utsikt.

Fatmomakke Kyrkstad

Ingen har tipsat om Fatmomakke , så vi åker dit 😉

Stekenjokk

Det är väl egentligen det här som är vildmarksvägen på riktigt. Ovanför trädgränsen och den biten som inte plogas på vintern, som man varje försommar fascineras av när den ska plogas.

Tur att det inte syns hur kallt det var…

Bjurälvens Naturreservat

Vi åker vidare mot Bjurälvens Naturreservat, men vi får inte plats på denna parkering heller. Den här gången ger vi oss inte utan åker tillbaka och hittar en plats en bit ifrån. Vi cyklar till Naturreservatet (i mössa och vantar för att få upp värmen). Sedan springer och går vi i reservatet.

Det fanns även stora partier med Doliner som jag missade att fotografera

Vi cyklar tillbaka och nu har vi blivit varma igen. Stannar för natten vid älven som hörs mer än den syns.

Här var det mycket mygg och vi har en trofé på väggen i badrummet 🤣

Tröttnat

Vi åker mot Stora Blåsjön där jag har en fd kollega. När vi närmar oss inser jag att jag inte vet var jag ska leta efter honom, så vi rullar vidare. Vi känner oss rätt nöjda och åker och åker. Att göra en till avstickare och inse att vi inte får plats kändes inte så lockande.

Sista stoppet blir Strömsund där vi handlar och tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: