Bauergården i Bunn

Bunn ligger mellan Gränna och Huskvarna ca: 10 minuters resa från E4:an. Där finns Bauergården Gästgiveri och konferens och även ställplatser för husbilar. Vi gjorde ett besök där förra helgen. Så här såg vi platsen.

Restaurangen

Vi gick till Restaurangen och betalade ställplatsen och tyckte även att vi förtjänat att ta seden dit vi kom med en lokal öl. Personalen var väldigt trevlig. Det går även att beställa en matkasse och frukost för avhämtning.

Lokal öl

I Receptionen hämtade vi en karta över Cykel & Vandringsleder. På lördagen bestämde vi oss för att springa en led som beskrevs – En härlig och något krävande rutt med många långa backar som i slutet bjuder på en oslagbar utsikt över sjön som kompensation. Leden heter Kvarnen och är 14 km och mestadels grusväg. Första skylten visar att vi ska springa efter vägen vi åkte på igår…

Löpturen

Lång och tråkig start tyckte vi

Ett bra tips är att ta med sig kartan. Vi sprang och undrade om vi var på rätt väg för det fanns inte en skylt. Jo, en såg vi och det var i starten och den sa spring vänster. Så vi sprang vänster. Bonden jobbade för fullt. Den lukten kändes på långt håll. Det var inte frisk luft vi fick andas in direkt 💩 Vi vek av på John Bauerleden tillbaka, så det blev kortare än vi tänkt oss. Vi missade visst den där utsikten vi skulle få på slutet av rundan. Mysig tur var det i alla fall och 11km in på löpkontot duger också.

Utsikt från bastun
En Cava i solen

Nu var vi klart värda att sätta oss i lä i solen med en Cava. Det är ju så härligt att känna de där första värmande solstrålarna på ögonlocken efter en lång vinter.

Ställplatsen

Vi fick en fin solnedgång

Husbilsplatserna är grus och konstgräs. Det finns även gräsytor att stå på när det blir mer folk. Här finns allt man kan önska…och lite till. Gråvattentömning, toatömning och dricksvatten. När risken för frysning är över öppnar de även disk utomhus. Bastu ingår i priset för ställplatsen.

Sjön Bunn och bastustugan

Det här är ett ställe som vi verkligen kan rekommendera. Vi kommer garanterat att återkomma. Troligtvis under lågsäsong igen, så vi kan njuta av vad stället har att erbjuda…och då kommer vi att ta med kartan på löpturen 😉

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: