Steam Hotel i Västerås

Vid Mälarens strand i Västerås hittar du Steam Hotel. Här fanns tidigare ett ångkraftverk från 1917 och man har sparat och återanvänt historia när man byggde upp hotellet i industriromantisk stil.

Redan i entrén möts vi av världens trevligaste personal som hälsar oss välkomna och vi får ett bra första intryck.

Våra rum var inte klara när vi kom fram, men vad gör väl det. Vi söker oss upp till Roof top bar och tar in en flaska bubbel.

Rummet

Vi hade lyckats boka 2 rum och fick med oss dottern och en kompis till henne. Ser det som en trevlig bonus att de vill umgås med oss. Hotellet var fullt i helgen och det var en härlig puls, men det kändes ändå inte jätte trångt.

Middagen åt vi på annan plats i Västerås (kommer troligtvis ett inlägg om det senare)

När vi kom tillbaka på kvällen så var det full aktivitet på hotellet. Vi sökte oss åter till våran favoritplats på hotellet = Locavore Roof Top Bar. Vi hinner knappt in i baren, så smyger den trevlige barkillen (som serverade oss tidigare) upp och frågar vad han kan hjälpa oss med. Vi beställer in vitt vin och sätter oss i orangeriet. Nu har även musiken kommit igång och det är en skön stämning.

Hotellet har fullt av aktiviteter. Här finns pingis, shuffle board, biljard och lite annat smått och gott.

Vi var inte så sugna på spa-avdelningen, men kunde inte låta bli att gå in och titta. Även här dyker det upp en supertrevlig personal som berättar om spabadet och hotellet. Han visar oss runt med glädje och stolthet. Det finns en inomhuspool och en utomhuspool på taket på våning 7 och såklart en bar också.

Frukosten

Jag såg med skräckblandad förtjusning fram emot en kaosartad frukost med fullt av folk och ingen sittplats, trots att vi förbokat tid. Vi möts även här av supertrevlig personal som visar oss var vi ska sitta. Vi fick plats i orangeriet och personalen berättar var vi kan finna mat och dryck och även att vi kan låna solglasögon om vi tycker att personalen skiner för mycket 😉

På Steam hotels hemsida står det att det andas historia, energi och hopp och det känns som en bra beskrivning.

Ett annorlunda hotell på många sätt, men det visste vi i och för sig sedan tidigare (vi har besökt hotellet tidigare, men aldrig tillsammans) Det som överraskade mest var ändå den trevliga personalen. ALLA var verkligen jätte trevliga och bjöd på inspiration, glädje och historia.

Att vi också fick med oss två ungdomar gjorde trippen extra rolig.

Nöjda och glada checkar vi ut och tackar för denna gång.

Annons

2 reaktioner till “Steam Hotel i Västerås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: