Kärradal, Varberg

Det är inte ofta vi bokar Camping, men plötsligt händer det. Vi har bokat 3 nätter på First Camp i Kärradal (en mil norr om Varberg) Anettes bror och respektive, Uffe och Susanne kommer att semestra i området, så vi bokar plats på Campingen för att träffa dem.

Vi kommer fram en dag tidigare och tänker att vi kanske kan stå någonstans antigen på Campingen eller i anslutningen, men killen i ”repan” säger att det är fullt och tipsar om badplatsen. Vi letar oss mot badplatsens parkering och hamnar i…

Paradiset

Är det sant att man får övernatta med husbil gratis här? JA! Stort tack till Varbergs kommun. Här får man parkera ett dygn. Det fanns toaletter som var fräscha, en utedusch och latrintömning. I anslutning fanns även…

Sommarens största överraskning

Restaurang Jippies, som förtjänar ett alldeles eget inlägg.

Goda pizzor

Senare dyker Uffe och Susanne upp på cykel. Vi snackar och dricker öl och bubbel.

First Camp Kärradal

Ställplats på Campingen

Caravan Club

Uffe och Susanne bodde på Caravan Club som låg bredvid First Camp. Det kändes lugnare på Caravan Club (lite skönare för oss som inte vill bli överkörda av barn på sparkcyklar) Caravan Club har 4 boulebanor och vi spelade en match.

Vi vann

Ibland är det riktigt roligt med boule…hehe! Av någon märklig anledning blir det ingen bild eller kommentar från minigolfen.

Varberg

Självklart vill vi besöka Varberg. Tur att vi har ”Reseledare” Susanne med som har koll på busshållplats och tider (och hur man fixar en bussbiljett)

Vi var så glada när vi lyckades skanna koden på bussen, så busschauffören sa -”Köp en Trisslott”. Tror att han märkte att vi inte är så vana att åka buss.

Framme i Varberg frågar vi var vi åker tillbaka (busschauffören missar att öppna dörren bak, så det blir en fin kö, trots att flera ropar bak i bussen) Busschauffören berättar att vi ska avgå från F på nedre skylten, inte H som betyder Hallandstrafiken.

Varbergs Fästning

Med cykel i Varberg

Fick en känsla av att många cyklar här och tyckte att det var roligt att man parkerar i containern.

Kallbadhuset i Varberg

Annat smått och gott

Stranden

Vi hann med sol och bad också.

Efter några härliga dagar tackar vi Varberg och sällskapet och åker vidare norrut.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: