Hyra bil på Gran Canaria

Är det komplicerat och svårt att hyra bil på Gran Canaria?

Vi valde den enkla vägen och här kommer våran berättelse om en dag i mars 2023 med hyrbil på Gran Canaria och hur vi valde att göra.

Vi sms:ade TUI som vi reste med och de fixade bokningen åt oss. Enkelt och smidigt! Aviacar hämtade oss på hotellet och vi fick följa med till deras kontor och skriva kontrakt.

Vart skulle vi åka? Jag hade kollat ut några byar som jag ville se och mannen som känner mig lite för väl undrade om vi verkligen skulle hinna med allt det. Efter vi skrivit kontrakt och till slut tagit oss ut ur Playa Ingles var klockan lite väl mycket…

Vi fick ett tips om att starta på västra sidan så man åker på insidan i alla snäva kurvor, så man inte blir prejad av vägen utför stup.

Puerto de Mogán

Vi startade med Puerto de Mogan, där 3 i sällskapet varit för 18 år sedan när allt var stängt (runt jul) och ville se platsen igen. Vi kom fram och letade parkering. Vad betyder alla skyltar? Vart får vi parkera? Blåa linjer, gula och vita linjer? Till slut parkerade vi en bit ifrån och gick in mot hamnen. Vi tog en öl (chauffören fick vatten) och strosade runt lite.

Playa de Mogan

Vi fortsatte norrut efter kusten och hamnade fel, men det kanske ändå blev rätt. De håller på att bygga en ny väg och ett avsnitt var klart, så vi fick åka på en rak väg en stund, men i En tunnel i berget. Vi hade ingen aning om att vi stannade till på en plats där man tydligen ska stanna och ta en selfie. Det gjorde vi, men den behåller vi för oss själva. Vi bjuder på utsikten istället.

Mirador del Balcón
Oooops!

Vi åkte vidare, ställde in gps:en på Puerto de las Nieves.

Puerto de las Nieves

Vi stannade och åt lunch, men här var det inte så mycket att se.

Mot Arucas romdestilleri

Nästa anhalt var Arucas romdestilleri. Här hade inte reseledaren (jag) varit tillräckligt påläst… Öppettiderna var 09:30-14. Ok, vi åker vidare.

Teror, Tejeda och Roque Nublo

Ok, jag erkänner. Vi hinner inte åka småvägarna genom bergen hem. Vi kanske kan ta en bussresa eller hyra bil någon annan gång och se dessa ställen. Vem vet, vi kanske har varit där på någon tur utan att ens veta om eller komma ihåg det 🙂

Vi åker tillbaka till Playa Ingles där vi startade.

Tankar

Mars 2023 betalade vi för en bil till 4 pers ca: 70 euro och för bensin 1,29 €/liter (vi ”råkade” fylla på mer än vi borde. Inte lätt att fylla 1/2 tank)

Lämnar bilen utanför hotellet och lämnar nyckeln i receptionen enligt överenskommelse. Enkelt och smidigt!

Annons

En tanke på “Hyra bil på Gran Canaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: