Sfriso Winery – Övernattat på en vingård

Äntligen skulle jag få komma till en vingård. Vi har köpt en app som heter Agricamper och där hittar man enkelt gårdar att övernatta med husbilen. I de flesta fall gratis. De förväntar sig dock att man köper något från deras gård.

Det är 33 grader. som vanligt ashett när vi ska besöka en vingård. Mannen är tveksam. Vad gör man på en vingård när det är 33 grader? Finns det pool? Nej, men det finns electricity till ac’n.

Vi möts av världens trevligaste ägare Pier. Han skrattar när vi gör vårat besök på årets varmaste dag. Vi önskar el till AC:n och det är inga problem. Pier visar stor gästfrihet och visar oss runt. Han visar in oss i provningsrummet där det bara är 22 grader och det känns svalt. Pier bjuder på Prosecco Rosé som välkomstdrink. Det här börjar bra!

Vilken underbar plats

Vi bokar en bokning med Prosecco och rött vin samt ostar och chark till. Han berättar att det även kommer ett svenskt par och en norsk/svensk familj.

Dukat inför kvällen

Det är så mysigt i trädgården och eftersom vi är först känner vi oss som hemma och sätter oss här med lite vin. Hoppas inte Pier ser att jag har isbitar i mitt, hehe. Får man göra så?

Snart får vi sällskap av Pier och det visade sig att han var inte bara trevlig, han var rolig också. Han hämtar Rosé Prosecco och fyller våra glas sedan hämtar han även…

Norsk Akvavit, som han inte blev av med den här dagen heller

När alla gäster kommit och vi druckit ännu mera Prosecco Rosé går vi in och vinprovningen startar. Pier Sfriso berättar om vinodlingen och vinerna. Han är prestigelös och säger att vinprovningar brukar vara tråkiga. Här finns inga förhållningsregler och alla gör på sitt eget sätt. Vin är ett sätt att koppla ihop människor, trivas och ha roligt.

Han har rätt! Så mycket skratt och så goda viner och generöst med chark och ost. Ja det var väldigt generöst med vin också. Vi hade så trevligt så vi ville aldrig sluta. Vi började runt 17 och sista glaset drack vi nog vid 20:30-21.

Vem kan motstå att sätta sig här och avrunda en trevlig kväll? Inte vi i alla fall.
Sämre utsikt har vi haft från köket.
Det var t.o.m trevligt att diska här
Här ligger Sfriso Winery
De erbjuder olika provningar och jag lovar att ingen kommer att bli besviken.
Svårt att beskriva känslan, men här kommer ett försök. Klicka på länken.

Det här är verkligen ett ställe som vi rekommenderar. Om vi köpte med oss något? Om vi gjorde… Älskar souvenirer som man kan dricka när höstmörkret dyker upp (om det finns något kvar då)

Lite smått euforiska åker vi vidare…

2 reaktioner till “Sfriso Winery – Övernattat på en vingård

Lämna en kommentar